První várka štítů míří do Čtyřlístku

02. 04. 2020
První várka štítů míří do Čtyřlístku

V úterý 31.3. spustili plzeňští Piráti výrobu ochranných šítů na 3D tiskárně a připojili se tak k iniciativě nejznámějšího výrobce těchto strojů, firmy Průša, která poskytla potřebná tisková data. K jedné tiskárně přibyly další dvě a během příštího týdne dorazí i čtvrtá. Z Pirátského centra se tak stane opravdová manufaktur, jejíž kapacita dosáhne téměř sto štítů za den.

První várka do Čtyřlístku

Hned po zveřejnění informace o zahájení tisku se Pirátům ozvali z Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek v Plzni, kde byla okamžitá potřeba těchto štítů pro zaměstnance do karanténních pokojů seniorů. Bylo tedy jasné, kam bude směřovat první zásilka!

První várka do Čtyřlístku

Dnes ráno Piráti doručili zásilku dvaceti ochranných štítů, které pomohou zaměstnancům domova i jejich klientům. Radost byla nepopsatelná. „Jsme rádi, že jsme mohli pomoci přímo tam, kde je potřeba. Je to práce celého našeho týmu, která pomohla s přípravou tiskárny i následnou kompletací štítů. Další várka je připravena pro JIP neurochirurgie Fakultní nemocnice na Vinohradech a domov důchodců v Kralovicích,“ sdělil za Piráty Jiří Rezek.