Mgr. Vendula Polanova

Členka Pirátů (první strana, která mi stála za to, abych do ní vstoupila), už několik let dlouhodobá pěstounka, bývalá překladatelka a grafička (o dalších profesích nemluvě). O náhradní rodinné péči v ČR vím všechno (legislativa, podmínky, stinné stránky, psychologie…), a co náhodou nevím, protože mi to vypadlo z hlavy, zjistím za pár minut :) .

Narozena v Českých Budějovicích v roce 1966, první vzpomínka z dětství je tank s rudou hvězdou, který jede naší ulicí. Vzhledem k angažmá rodičů v těchto událostech studium “s překážkami”, mezitím nějaké to zaměstnání v různých profesích (knihovnice, v projekční firmě od písařky po dispečerku, sekretářka, bankovní úřednice, dělnice v lisovně, tlumočnice a překladatelka, grafička… ). Po roce 1989 Pedagogická fakulta v Českých Budějovicích. Příležitostná dobrovolnice v různých krizových situacích - stavba protipovodňových zábran, zachraňování zvířátek a dětí z průšvihů a podobně. Advocata diavoli na částečný úvazek - šťourám a pokládám divné otázky, zkoumám příčiny a důsledky a nesnáším větu “já věřím, že…”. Matka jednoho dítěte vlastního, již dospělého, a tří přijatých - tedy jedno z bříška a tři ze srdíčka. Manželka podobně praštěného chlapa, taky Piráta, protože jiný by se mnou nevydržel.

CHCI VĚDĚT VÍCE