Kopa plánů pro lepší Plzeňský kraj

6. srpna 2020
Kopa plánů pro lepší Plzeňský kraj

Přesně dva měsíce před krajský volbami představili Piráti Plzeňského kraje svůj volební program. Ten nazvali „Kopa plánů od Pirátů“, neboť obsahuje přesně šedesát konkrétních bodů ve dvanácti oblastech. Kladou v něm důraz na udržení potřebné sítě nemocnic i záchranné služby, slibují efektivnější a rychlejší silniční stavby, o nichž by měli částečně spolurozhodovat i občané, chtějí podpořit technické zázemí škol i digitální vzdělávání nebo zlepšit informovanost veřejnosti o investicích a hospodaření kraje.

<embed alt="" embedtype="image" format="left" id="3863" />

Kandidát na hejtmana Rudolf Špoták na pondělní tiskové konferenci vyjádřil přání, aby tento program dokázal zajistit dvouciferný počet mandátů ve volbách. Špoták stručně představil priority programu a základní obrysy kampaně, do které Piráti hodlají vložit půl milionu korun.

<embed alt="" embedtype="image" format="left" id="3864" />

Milým hostem pondělního setkání byla 1. místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová, která podpořila Piráty Plzeňského kraje. Přítomna byla také takřka kompletní první desítka – Martin Ptáček, Filip Sequens, Jiří Hanousek, Milan Chaloupka, Michal Ertl a Jana Tomšíková. Nechyběl ani kandidát do Senátu Daniel Kůs.

<embed alt="" embedtype="image" format="left" id="3865" />