Piráti předávají techniku studentům

25. listopadu 2020
Piráti předávají techniku studentům

Děkujeme, že s námi pomáháte. Dosud shromážděné počítače, na které se doma prášilo, myši, kterými už dlouho nikdo neklikal a další techniku a periferie postupně předáváme těm, kteří je opravdu potřebují! Digitální škola bude dozajista do budoucna mnohem běžnější věcí nehledě na případné rozvolňování nouzového stavu.

Za všechny představujeme jednoho ze studentů, kterému pomohly vaše dary. Je jím dvacetiletý J.Č., student čtvrtého ročníku jedné z plzeňských středních škol. Na jaře příštího roku ho tedy bude čekat maturita a to je dneska zkouška, ke které potřebuje dnes počítač snad každý student.

Situace je navíc ztížená o distanční výuku, se kterou se stále ještě potýkají žáci a studenti všech typů škol. J.Č. musel doposud všechno absolvovat pomocí svého mobilního telefonu – ráno se připojit k online výuce a odpoledne se učit. Velmi obtížné pak bylo psaní úkolů a školních prací, zejména pokud často přesahovaly jednu stránku.

Rodinné zázemí také nemá jednoduché. Má tři sourozence a nevlastního bratra (jeho rodiče ho adoptovali v útlém věku necelých tří let; jeho matka byla narkomanka, otec za mřížemi). Bratra zmiňujeme z důvodu, že je také studentem střední školy, učňovského oboru. Takže se o darovanou techniku zcela jistě podělí. Co jsme poznali, jedná se o strašně fajn kluka s rodinou, která na tom sice není finančně nejlépe, ale jsou to slušní a pracovití lidé.

Ještě jednou děkujeme všem, co s námi pomáháte. Elektroniku předáváme žákům a studentům všech věkových kategorií. A máme ještě hodně techniky k předání.

{% asset 'https://a.pirati.cz/plzensky/img/posts/PCpomoc03.jpg' magick:gravity='north' alt='PCpomoc'%}

{% asset 'https://a.pirati.cz/plzensky/img/posts/PCpomoc04.jpg' magick:gravity='north' alt='PCpomoc'%}

{% asset 'https://a.pirati.cz/plzensky/img/posts/PCpomoc05.jpg' magick:gravity='north' alt='PCpomoc'%}

{% asset 'https://a.pirati.cz/plzensky/img/posts/PCpomoc06.jpg' magick:gravity='north' alt='PCpomoc'%}