Piráti spustili rozklikávací rozpočet Plzeňského kraje

12. října 2022
Piráti spustili rozklikávací rozpočet Plzeňského kraje

Život v Plzeňském kraji se zase posune o kus dál k co největší transparentnosti díky rozklikávacímu rozpočtu. Chytrá aplikace graficky zobrazuje základní části rozpočtu včetně příjmů, výdajů a financování. Umí toho ale mnohem víc.

Třeba to, že aktuální stav rozpočtu porovná se schváleným rozpočtem, ukáže skutečné čerpání a plnění rozpočtu v reálném čase včetně meziročních srovnání. Kdykoliv, kdekoliv, snadno a rychle.

„Platforma Proxio veřejnosti přehledně, srozumitelně a v souvislostech zpřístupňuje informace o hospodaření v Plzeňském kraji. Každý si může rozkliknout rozpočet napojený přímo na účetní systémy a zobrazit to, co ho v rozpočtu zajímá.“ říká Milan Chaloupka, Pirátský předseda výboru pro digitalizaci, IT a Otevřený kraj.

„Pomůžou mu v tom jednoduché tabulky a grafy a snadné třídění informací podle jednotlivých investičních akcí.“ říká Jiří Pek, Pirátský předseda pro veřejné zakázky.

“Rozklikávací rozpočet Proxio je dostatečně srozumitelný a snadno dostupný nástroj k transparentnímu hospodaření. Díky aplikaci má každý občan aktuální informace, kam proudí jeho peníze jakožto daňového poplatníka. Jsme moc rádi, že se nám rozklikávací rozpočet podařilo dotáhnout a spustit.” dodává Milan Chaloupka.

Chcete se na rozklikávací rozpočet podívat? Žádný problém. Stačí kliknout na odkaz níže.

Rozklikávací rozpočet Plzeňského kraje