Staronovým předsedou Pirátů na Plzeňsku je Bartoň

15. ledna 2020
Staronovým předsedou Pirátů na Plzeňsku je Bartoň

Piráti v Plzeňském kraji zvolili staronovým předsedou krajského sdružení poslance Lukáše Bartoně. Nadpoloviční většinu hlasů získal již v prvním kole internetové volby, kdy o čtyři hlasy porazil svou vyzyvatelku Miluš Kotišovou. Bartoň tak povede Piráty i v dalším dvouletém funkčním období.

“Chtěl bych poděkovat za důvěru od Pirátek a Pirátů, kteří mě zvolili již v prvním kole. Pro mě je to signál, že má práce má smysl a že je dobré v ní pokračovat,” poděkoval Bartoň.

Staronový předseda se chce co nejvíce zaměřit na úspěch v krajských volbách: “V nadcházejícím roce je mou největší výzvou z pozice krajského předsedy dovést Piráty do zastupitelstva Plzeňského kraje, kde rozhodně máme co říci. Ačkoliv sám nebudu kandidovat, tak mohu své kolegy aktivně podpořit a předat jim mnoho zkušeností. Piráti v Plzeňském kraji rostou a máme nakročeno k tomu znásobit svou členskou základnu a uspět na všech úrovních politiky bez opuštění původních ideálů.”

Po volbě předsedy se Piráti chystají i na volbu místopředsedů. Jejich jména budou známa v únoru.