Ing. Marek Habruň

Ing. Marek Habruň (* 8. dubna 1989) je od roku 2012 členem Pirátské strany. Marek pochází z obce Ohníč, okres Teplice v Ústeckém kraji, strávil 4 roky studiem v Mostě, 5 let studiem v Praze na ČVUT a od roku 2015 žije v Plzni. Vystudoval zde Západočeskou univerzitu, obor Stavební inženýrství, kde získal titul Ing.

Momentálně pracuje jako stavební projektant v Plzni. Od roku 2018 je zastupitelem na městském obvodu Plzeň 3 a člen komise rady MO3 pro Dopravu a Územní plánování. Je toho názoru, že drtivá většina toho, co je placeno z veřejných prostředků, musí být veřejnosti přístupné. Jen informovanost může vést ke spravedlivému a kvalitnímu rozhodnutí. Zastává rozhodování se o politických rozhodnutích na základě informací a dat, nikoliv na názorech a ideologiích.

Mezi témata, o která se zajímá, patří: projekce staveb, urbanismus, územní plánování ochrana přírody, zelená a modrá infrastruktura

marek_habrun01

Pirátská strana

Lidé