21. září 2020

Komentář Vejprnického zastupitele a ombudsmana Jiřího Peka (Piráti) k otevření cyklostezky Vejprnice-Plzeň

Vejprnice, 18. září - Na stavbě cyklostezky mezi Plzní a Vejprnicemi se ukazuje, že ani stranický dres jedné barvy neznamená, že budou politici koordinovat svou práci tak, aby občanům něco přinesla. V tomto případě nová cyklostezka končí uprostřed údolí bez návaznosti na město. Jsem sice rád, že se po našem nátlaku a pořádaných cyklojízdách konečně podařilo po patnácti letech slibů cyklostezku vybudovat alespoň v této podobě, ale absolutně nemůžu souhlasit s předražeností celé akce. Zaplacená cena za stavbu je 27,4 milionů korun, přičemž ta vysoutěžená byla 22,6 milionů korun. Došlo tak k navýšení o 21 %. Paradoxní je, že cena cyklostezky by měla být podle normativu Státního fondu dopravní infrastruktury dokonce jen 17,7 milionu korun.

posts/festival_vejprnice01.jpg
8. června 2020

Vejprnická kultura za půl mega

Že jsou Vejprnice vždy ve všem speciální už dlouho víme. Platí to i o kulturních akcích, konkrétně o festivalu Vejpfest. Ten má několik zásadních nedostatků oproti podobným festivalům. Rada obce má možnost rozdávat dotace až do výše půl milionu korun bez kontroly. Ve srovnání s vybranými festivaly obdobných obcí byl Vejpfest nejdražší s nejmenší účastí lidí.

posts/skladka_vejprnice01.jpg
16. dubna 2020

Občané Vejprnic se bouří proti navážení stavebního odpadu

Na zvýšený provoz nákladních automobilů plných stavebního odpadu přes Vejprnice si začali stěžovat občané u obecního ombudsmana a zastupitele Jiřího Peka. Zjistilo se, že plně naložené vozy míří na pozemky podnikatele a politika Jana Michálka. Do lokality Na Mokřinách, patřící právě Michálkovi, ukládá stavební odpad firma Stavmonta.

9. března 2020

Dopravní obslužnost Vejprnic se bude prověřovat

Vejprnice, 9. března - Piráti podali podnět ohledně schválené smlouvy o dopravní obslužnosti Vejprnic. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) bude přezkoumávat legálnost smlouvy, která je ve výši sto milionů korun.

10. prosince 2019

Schválili smlouvu za sto milionů, aniž by ji viděli

Vejprnice, 10. prosince - Vládnoucí koalice ve Vejprnicích schválila smlouvu na dopravní obslužnost obce za 100 milionů korun. Na tom by nebylo nic divného. Pokud by ovšem zastupitelstvo neschválilo něco, co nikdo neviděl.